poniedziałek, 26 października 2015

Sałatka rybna

Usmażone ryby (Leszcz, Jaź, Boleń, Karaś, Karp) obrać ze skóry, usunąć ości. Na patelni zeszklić cebulę w dość dużej ilości na oleju, gdy będzie miękka dodać mięso; przecier pomidorowy; dobrej jakości ketchup; koncentrat pomidorowy; papryka w proszku (słodka i ostra); pieprz czarny; marchew ugotowaną (kostki); groszek konserwowy. Alternatywnie ogórek kiszony lub konserwowy, albo paprykę konserwową pokrojoną w kostki. Wszystko dusić kilkanaście minut, następnie doprawić solą i Vegetą.

Można spożywać na ciepło (bezpośrednio po przygotowaniu), lub na zimno. Najlepsza jest po ok. 7 tygodniach po przygotowaniu. Pasteryzować w piekarniku w temperaturze 140 stopni, przez około 1,5 godz. Pasteryzacje powtórzyć po 18 godz


Smacznego :)     

1 komentarz:

  1. Catering w Warszawie24 kwietnia 2018 01:31

    Tak rzadko jadam rybki, a po prostu je uwielbiam. Ale czy to na pewno może tak długo stać. Świetne rybki dają w restauracji https://restauracjaakademia.pl/. Sandacz z szparagmi. To jest cool. Połączenie smażonej lub pieczonej rybki z lekkimi warzywkami.

    OdpowiedzUsuń